Intro

De Chileense pudu (of poedoe, ik hou het hier maar op pudu) is in Blijdorp niet erg makkelijk te fotograferen. Het verblijf achter de cavia’s is donker, dicht begroeit en door de stenen kan je er niet makkelijk staan.

Over de Chileense pudu

De zuidelijk of Chileense pudu is samen met zijn neefje de noordelijke pudu de kleinste hertensoort die er te vinden is. Met een schouderhoogte van 45 cm is de Chileense pudu net iets hoger dan de 35 cm hoge noordelijke pudu. Beide pudu’s scharrelen rond in de dichte bossen van Zuid Amerika. De ene soort in het noordelijke deel de andere in het zuidelijke deel. (De naam deed al iets in die richting vermoeden ?)

De Chileense pudu fotograferen in Blijdorp

Zoals hierboven al beschreven is het verblijf dichtbegroeid en donker. De Chileense pudu is niet heel groot en de kans dat je ze ziet is vrij klein. Je moet dus geluk hebben. In de middag vangt het verblijf een beetje zon en is de kans op mooie foto’s het grootst. Om het verblijf zit een hek met vrij grote mazen. De mazen zijn een prima steun voor je camera en lens.

Omdat de Chileense pudu zo klein is kan je het beste een zoomlens gebruiken om ze te fotograferen. En doe de pudu een plezier, gebruik geen flitser, ze schrikken er nogal van.

Je kan meer informatie over de pudu vinden op Wikipedia.

De Chileense pudu leeft, wat onopvallend en rustig, achter de tamme en wilde cavia’s.


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.