Intro

Een vicuña fotograferen in Blijdorp is makkelijk. Je kan de Vicuña’s naast prairiehondjes vinden. Misschien moet je camera even rusten na de prairiehondjes, maar daar hebben de vicuña’s niets mee te maken natuurlijk. Ze delen het verblijf met de Darwins nandoe’s.

Over de vicuña

Als je bij de vicuña’s staat hoor je constant om je heen “lama’s, lama’s, lama’s”. Nee, de vicuña is geen lama! Ze behoren wel, net als de lama, tot de kameelachtigen.

Er is een keer een vicuña nieuwsgierig naar mij toegekomen en schuurde toen met zijn kont tegen mij aan. Ze zijn echt heel zacht. ?

Je kan meer lezen over de vicuña op Wikipedia.

De Vicuña fotograferen in Blijdorp

Een eitje. Vicuña’s liggen meestal voor zich uit te staren en te herkauwen, dat is dus makkelijk fotograferen! Een hek met grote mazen, ze liggen niet ver weg, de zon wordt tegengehouden door Amazonica. Als je hier mislukte foto’s hebt dan is fotografie niet helemaal je ding.

Je kan het hekwerk prima als steun gebruiken je lens op te leggen. Dan ligt hij, de lens, lekker stevig en is een statief niet echt nodig. Met deze “techniek” moet je soms even wacht totdat iedereen uitgetrapt is tegen het hek. Als je je camera door het hek steekt moet je wel met één ding rekening houden, de Darwins nandoe! De Darwins nandoe’s zijn bijzonder nieuwsgierig en zien overal iets eetbaars in. Het zal niet de eerste keer zijn dat er opeens een Darwins nandoe in je lens zit.

Let ook op de grote contrastverschillen in het verblijf. Op zonnige dagen ligt één helft van het verblijf in de schaduw, de andere helft in de zon. En je begrijpt het al, de vicuña’s gaan uiteraard halverwege liggen.

Foto’s nemen kan met bijna iedere lens. Leef je uit en kijk uit voor de nandoesnavel.

Hier zitten de vicuña’s.


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.