Intro

Poolvossen in Blijdorp fotograferen is zowel ’s winters ’s zomer leuk. Waarom? In de zomer heeft een poolvos een donkere, bruin-grijze jas aan. Om deze vervolgens in de herfst te vervangen door een sneeuwwit jasje.

Het is een beetje afhankelijk van de temperatuur denk ik maar ze lijken in een koude winter een veel lichtere, wittere, vacht te hebben.

De poolvossen fotograferen

Als je de poolvossen in Blijdorp wil fotograferen dan heb je wat uitdagingen. Slapen doen ze achterin het verblijf, onder de rotsen of in een kuil waardoor je ze nauwelijks ziet. De andere uitdaging is het hekwerk om het verblijf. Het hek is redelijk ver van het pad, op je foto’s heb je hierdoor bijna altijd een hekwerk. Hoe je foto’s door een hek kan maken lees je hier.

De meeste foto’s heb ik helemaal voorovergebogen en vaak met mijn lens tegen het hekwerk genomen. Zoals gezegd zijn ook vrij actief als ze niet liggen te slapen. Je kan ook aan de poolvos vragen om stil te zitten. Soms begrijpen ze je, dat bolletje op de eerste foto’s ging recht voor mij zitten 🙂

Als ze eten krijgen zitten ze meestal dicht bij het hek (bij het watervalletje), als je geluk hebt kan je dan mooie foto’s maken. Het nadeel is dat er op dat moment veel mensen staan die dit ook willen zien.

Ik weet niet hoe laat de poolvossen te eten krijgen, hou de borden in de gaten. Ik zie ze meestal aan het einde van de middag eten.

Als je een klein stukje doorloopt kan je op de rotsen tussen het toendragedeelte en de poolvossen klimmen. Je hebt daar een beter overzicht van het verblijf. De rotsen zijn soms glad, hou daar wel rekening mee. Nadeel is ook dat niet iedereen weet dat je daar naar boven kan klimmen en voor je het weet staat het daar vol.

Wat foto’s van de Poolvossen in Blijdorp

Op Wikipedia kan je meer informatie vinden over de poolvos.

Op Youtube staat een filmpje waar je kan zien dat deze pluizenbolletjes levensgevaarlijk zijn:


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.