De Darwins nandoe is makkelijk te fotograferen in Blijdorp. Ze delen het verblijf met de vicuña’s. Sla je mooi twee vliegen in een klap. ’t Is er open en licht en het hekwerk mag geen belemmering vormen.

Over de Darwins nandoe.

Net als de struisvogels behoren de Darwins Nandoes tot de loopvogels. Darwins Nandoes zijn een stuk kleiner dan struisvogels maar dat neemt niet weg dat je regelmatig hoort dat het struisvogels zijn… Blijdorp hangt overal bordjes op, kan je lezen welk dier waar zit, best wel handig.

Nandoes besteden hun dag met het zoeken naar eten en voor zich uitkijken. Dat maakt uiteindelijk het fotograferen erg makkelijk. Darwins nandoes zijn ook erg nieuwsgierig, hou daar rekening mee.

Meer over de Darwins nandoe kan je lezen op Wikipedia.

Darwins nandoe fotograferen in Blijdorp

Een eitje. Darwins nandoes scharrelen de hele tijd rond in het verblijf en zijn daardoor makkelijk te fotograferen! Het hek heeft grote mazen, ze lopen niet heel ver weg, de zon wordt tegengehouden door Amazonica. Als je hier nog steeds mislukte foto’s hebt dan is fotografie niet helemaal je ding. (kan je altijd nog een website maken over fotograferen in Blijdorp ?

Je kan het hekwerk prima als steun gebruiken je lens op te leggen. Dan ligt hij, de lens, lekker stevig en is een statief niet echt nodig. Met deze “techniek” moet je soms even wacht totdat iedereen uitgetrapt is tegen het hek. Als je je camera door het hek steekt moet je wel met één ding rekening houden met de nieuwsgierigheid van de Darwins nandoe! De Darwins nandoes zien overal iets eetbaars in. En het zal niet de eerste keer zijn dat er opeens een Darwins nandoe in je lens zit.

Let ook op de grote contrastverschillen in het verblijf. Op zonnige dagen ligt één helft van het verblijf in de schaduw, de andere helft in de zon.

Foto’s nemen kan met bijna iedere lens. Leef je uit en kijk uit voor de nandoesnavel.

Ik heb een filmpje van de Darwins nandoe op Youtube staan:

Je kan de Darwins nandoe hier vinden:


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.