Prairiehondjes fotograferen in Blijdorp. Wat mij betreft begint de dierentuin pas echt bij de prairiehondjes. Deze beestje zijn bijzonder fotogeniek. Je kan ze van dichtbij fotograferen en soms heb ik het idee dat ze echt voor je poseren.

Over de prairiehondjes

De prairiehond leven op, zoals de naam al doet vermoeden, de prairies van Noord Amerika. Hun leven bestaat voornamelijk uit eten, ik heb ze in Blijdorp ook niet veel anders zien doen ?.

Wanneer ze niet aan het eten zijn graven ze tunnels. Als klaar zijn met eten, en dat zijn ze eigenlijk nooit, gaan ze weer slapen. In het voorjaar zorgen ze voor nageslacht. Had ik trouwens al gezegd dat ze vrij veel eten?

Ik heb van hun hobby (eten) een filmpje op YouTube gezet:

Etende prairiehondjes…

Wanneer maak je mooie foto’s van de prairiehondjes?

Het prairiehondjes verblijf is open en het moet echt behoorlijk rotweer zijn wil je ze niet goed kunnen fotograferen. Ik heb wat tips voor je:

  • Zorg dat je niet midden op de dag en/of in het weekend naar Blijdorp gaat, veel te druk. Prairiehondjes houden namelijk niet zo van kinderen in tegenstelling wat de kinderen zelf denken. Mensen met kinderen houden het meestal niet vol tot sluitingstijd zodat het na een uur of vier rustig wordt. Een mooi moment om de prairiehondje te fotograferen.
  • Geef prairiehondjes niets te eten, hoe schattig ze ook zijn.
  • Aai ze niet, hoe schattig ze ook zijn.
  • Heb geduld, ze gaan echt wel lief voor je zitten.
  • Dat bordje over die tetanusprik staat er niet voor niets, in paniek kunnen ze je bijten.
prairiehondje fotograferen in blijdorp met verassing!
Kijk hem rennen!

Je hebt bij de prairiehondjes alle tijd om te oefenen met al je camera-instellingen, en eventueel een flitser. De zon staat in je rug of je hebt tegenlicht. ’s Winters heb je de ondergaande zon. Het kan niet op, prairiehondjes kan je het hele jaar door fotograferen in Blijdorp en succes verzekerd!

Soms ontsnappen er prairiehondjes. Probeer ze maar niet te vangen, dat lukt je toch niet. En maak je maar geen zorgen, ze komen gewoon weer terug naar de rest van de familie.

Wat foto’s van de prairiehondjes in Blijdorp:

Ik heb nog veel meer foto’s maar je moet een keuze maken. Oh, en Blijdorp eindigt ook bij de prairiehondjes…

Op Wikipedia kan je alles vinden over prairiehondjes. In Blijdorp zitten trouwens de zwartstaart prairiehonden.

Als je ze niet kan vinden is hier een kaartje:


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.