wasberen fotograferen in blijdorp

Introductie

Wasberen in Blijdorp fotograferen is makkelijk. Als je Blijdorp binnenkomt zie je (wat mij betreft) als eerste de wasberen. De wasberen zitten op een mooi eiland, omgeven door water, te wachten op jou!

Over de wasbeer in Blijdorp

De wasbeer is geen zeldzaam dier, maar laat je daar niet door tegenhouden. De reden dat ze in Blijdorp zitten heeft meer te maken met afgedankte huisdieren of verstekelingen. Via diverse bronnen, onder andere Stichting AAP, zijn de wasberen naar Blijdorp gekomen. In Europa worden wasberen gezien als een invasieve soort die zich niet mag voortplanten. Je zal dus geen wasbeerjongen in het verblijf zien.

Sinds 2011 zitten de wasberen in het huidige verblijf. Daarvoor zaten ze in de kattenrotonde bij de oude ingang. Gelukkig is kattenrotonde er niet meer, ’t was een vreselijk verblijf. Op de plek van de kattenrotonde kan je nu de rotstuin vinden.

Kattenrotonde
Kattenrotonde, nu de rotstuin, foto van Google maps

Wasberen fotograferen in Blijdorp

Het is bijna onmogelijk om slechte foto’s te maken van de wasberen. Je kan overal ondersteuning vinden voor je camera. Een statief heb je dus niet echt nodig, het mag wel natuurlijk. Wil je de wasberen goed fotograferen in Blijdorp hoef je alleen maar te wachten op het goede moment. Je moet wel rekening houden met de weerspiegeling van het water. Dit kan zorgen voor rare vlekken in je foto’s. Je zonnekap gebruiken dus!

Wil je de wasberen op ooghoogte fotograferen dan valt dat niet mee. Je staat vrij hoog en je moet je camera naar beneden richten. Maar toch, met wat geduld kom je er wel. Je kan met bijna iedere lens de wasberen in Blijdorp fotograferen.

Meer informatie over wasberen kan je vinden op Wikipedia.

Je wil niet weten hoeveel mensen voorbij de wasberen schieten en ze compleet negeren. En dat terwijl je de wasberen zo mooi kan fotograferen in Blijdorp. Ze zitten hier:


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.