Intro

Je kan de oostelijke franjeaap, helaas, niet meer fotograferen of zien in Blijdorp.

Het is de schuld van de gorilla’s.

Als er meer ruimte was voor de gorilla’s, waren de witkruinmangabeys niet verplaatst naar het verblijf van de franjeapen. Dan waren de franjeapen niet naar het verblijf naast de gorillakijkhut verplaatst, en waren ze uiteindelijk niet, vanwege een te klein verblijf, overgeplaatst naar Brasov Zoo in Roemenië.

Los van de gorilla’s de schuld geven zijn de franjeapen ook regelmatig van verblijf naar verblijf Los van de gorilla’s de schuld geven, zijn de franjeapen ook regelmatig van verblijf naar verblijf verplaatst. Eerst het Henri Martinhuis (waar nu de dierenarts zit), dan naar het eiland in de grote vijver, daarna naar het verblijf bij de gorilla’s omdat het eiland te warm was voor ze, om vervolgens weer teruggebracht te worden naar het inmiddels bomenrijke eiland. Deze laatste verhuizing was hun eigen schuld omdat ze keer op keer uit het verblijf ontsnapten. Als laatste naar het verblijf waar nu dus de witkruinmangabeys zitten.

De oostelijke franjeaap is een prachtig dier dat een groot deel van de dag naar eten aan het zoeken is. Het dieet bestaat voornamelijk uit bladeren en bladeren zijn niet zo voedzaam waardoor je er veel van moet eten. En als je zit te eten ben je goed te fotograferen!

Jammer…

De franjeaap fotograferen in Blijdorp?

Ik heb één foto van de oostelijke franjeaap. De reden hiervan is de constante verplaatsing van de apen. Daarbij is het eiland, waar ze het langst hebben gezeten, niet echt een goede fotolocatie. Volgens de geotag is de foto gemaakt bij het verblijf van de wanderoes. Daar hebben ze zo te zien ook nog gezeten.

De franjeaap fotograferen in Blijdorp
De oostelijke franjeaap, zo te zien eten ze ook sperziebonen

Als je Google streetview bekijkt zie je de franjeapen zitten in het verblijf van de mangabeys:

franjeaap blijdorp
Google streetview uit 2010 met de franjeaap

Als je geen genoeg kunt krijgen van de oostelijke franjeaap is er nog Wikipedia.


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.