nerd techniek

Fotograferen is leuk, maar een beetje kennis van de techniek kan geen kwaad. Om niet te verzanden in lange verhalen heb ik wat korte uitleg over diverse technieken om mooie foto’s te maken. Niet alleen in de dierentuin maar eigenlijk overal. Ook wat persoonlijke meningen. De persoonlijke meningen zijn mijn mening, je hoeft je er niets van aan te trekken. Maar, het mag natuurlijk wel.

Het is zo links en rechts al eerder op de site geschreven maar hier nogmaals. Ik heb de waarheid niet in pacht. Als ik kritisch naar mijn foto’s kijk zie ik steeds weer “dingen”. Dingen waarbij ik denk “als ik de camera nu net een beetje…”

Iedere dag leer ik weer iets bij. Ik ben ook niet de beroerdste om de site aan te passen naar nieuwe ideeën. Dus, schroom niet om te melden als je opmerkingen hebt.

YouTube over fotograferen en techniek

Mij favoriete YouTube kanaal over fotografie is van Tony & Chelsea Northrup. Techniek en humor gaan hand in hand op dit kanaal. Ik heb behoorlijk wat “technieken” van ze geleerd. Tony & Chelsea hebben een aantal tutorials in een afspeellijst staan. Bekijk ze eens, absoluut de moeite waard en zeker niet saai.

De fotograferen en techniek onderwerpen

Zeg, waarom moet je al die technische dingen weten?

Als je op de hoogte bent van de techniek achter het fotograferen kom je met meer gelukte foto’s thuis. En, heb je de techniek goed onder de knie, dan kan je je volledig focussen op de belangrijkste techniek: Compositie.