Bizons fotograferen in Blijdorp, ’t is niet mijn “ding”

Ik heb niet zo heel veel foto’s van de bizons op mijn computer staan. Ik vind ze niet zo interessant, ze hebben niets schattigs en kijken altijd een beetje suf uit de ogen (sorry Blijdorp). Nee, Bizons fotograferen in Blijdorp, ’t is niet mijn ding.

Misschien komt het ook wel omdat de bizons altijd zo ver weg en dan ook nog eens op een kluitje staan. Bizons zijn vrij donker en je hebt bijna altijd tegenlicht. Door de ligging van het verblijf kijk je naar het zuiden. Dit alles heeft uiteindelijk tot gevolg dat je niet makkelijk foto’s van bizons kan maken.

Stoere bizon
Stoere bizon

Als “echte” fotograaf wil je natuurlijk een op hol geslagen bizon recht in de ogen kijken om net op het juiste moment de winnende foto maken. Helaas doen de bizons in Blijdorp dat niet vandaar dat ik de “beste” foto van een bizon nog moet maken 🙂

In 2019(?) is een pad met uitkijkpunt gemaakt tussen de ijsberen en de bizons in. Hoewel het uitzicht op de bizons ook daar niet optimaal is heb ik nog geen geluk gehad om een bizon mooi op de foto te zetten. Aan de ander kant, misschien moet ik een keer een speciale bizon-dag inplannen. Statief mee, extender én 70-200 mm lens op de camera en sowieso veel geduld hebben. Want het zal toch niet zo zijn dat een bizon niet te fotograferen is? Als je geluk hebt kan je de bizons vanaf de speeltuin achter Amazonica fotograferen. Je staat dan iets dichterbij.

Fototips

De eerste hindernis bij de bizons is de afstand. Dat wil zeggen, je moet een behoorlijke zoomlens hebben. Een statief kan, als je een zoomlens gebruikt, ook geen kwaad. De tweede hindernis is het tegenlicht, je kan dit oplossen door een flitser te gebruiken maar of dat helpt over de grote afstand is de vraag. Je kan het best experimenteren met het gebruik van een flitsers. En vergeet je zonnekap niet!

De foto’s

Ik heb gelukkig wel een paar “gelukte” foto’s van de bizons. Zeker de laatste foto vind ik geslaagd omdat dit een van de weinige foto’s is die ik heb waar maar één bizon op staat.

Alle foto’s zijn gemaakt met de 70-200 mm lens, meestal helemaal ingezoomd.

Je kan meer informatie over de Amerikaanse bizon vinden op Wikipedia.


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.