Light Nights 2022 Ouwehands dierenpark

In 2020 zijn we voor het eerst naar Light Nights, in Ouwehands dierenpark geweest. Het weer zat toen niet mee, ’t was koud en een beetje regenachtig. Maar, de verlichte beelden waren absoluut de moeite waard om de kou te trotseren en ik kon niet wachten tot volgend jaar, in de hoop dat we dan beter weer zouden hebben. Helaas gooide corona roet in het eten en moesten we wachten tot 2022.
Met dank aan de winkelsluiting zijn we lekker gaan opruimen. De gevolgen van een miniem krasje van een stuk aluminium tegen de onderkant van mijn been had grote gevolgen waar ik nu, 3 maanden later nog steeds last van heb. Maar goed, daar ging Light Nights 2022…

Ik kon mijn geluk niet op toen ik een mail kreeg van Ouwehands Dierenpark dat Light Nights 2022 wegens succes verlengd had. 25 Maart 2022 was het Light Nights!

Foto’s maken tijdens Light Nights 2022

  • Als eerste, zorg dat je mooi weer hebt. Ik weet dat je dit niet voor het uitkiezen hebt, maar toch.
  • Een flitser? Dan snap je het helemaal! Niet gebruiken, thuislaten is de beste optie.
  • Een statief meenemen? Het is druk, mensen struikelen over je statief omdat het donker is. Hedendaagse camera’s zijn zo gevoelig dat je prima uit de hand foto’s kan nemen. Heb je niet zo’n vaste hand, neem dan meerdere foto’s. er zit er altijd wel een bij die gelukt is. En wil je toch een statief gebruiken zet je statief dan zo neer dat mensen er niet over struikelen. En nogmaals, het is druk, mensen lopen tussen je statief en de beelden.
  • Iemand fotograferen met op de achtergrond en verlicht beeld? Vergeet het maar. Tenzij je de persoon laat kijken naar het beeld of een minimaal invulflitsje gebruikt.

De foto’s

Ik heb een slideshow van de foto’s gemaakt, geniet er maar van.