Je hebt het niet altijd voor het zeggen als je een foto wil maken van een dier. Je hoopt op een fantastische foto maar het enige dat je ziet zijn kontjes, kontjes en nog meer kontjes.

Stefanie zag een paar van deze foto’s met kontjes en vond dat ik een pagina moest beginnen met dit onderwerp. Ik moest ook een pagina met 18+ foto’s maken. Deze is nog in de maak.

Terwijl ik bezig was met wat foto’s moest ik denken aan de tekenfilms van Cow & Chicken. De maker van deze serie had een kleine obsessie met kontjes. Red, hiernaast, was de aartsvijand van Cow & Chicken had geen kleren aan maar wel een enorme blote kont 🙂

Er is nog een andere reden om een foto te maken van een kontje. Je kan beter een foto van een kont hebben dan helemaal geen foto. Bovendien zijn de “standaard” foto’s al door iedereen gemaakt. Uiteraard wil je ook die “standaard” foto maken maar daar gaat het nu niet om.

Wil je oefenen om een mooie compositie te krijgen dan maakt het onderwerp eigenlijk niet zoveel uit. En een kont van een, bijvoorbeeld zebra, is zonder meer een mooi onderwerp.

Het heeft meer met compositie te maken maar er is een gewoonte om foto’s horizontaal te maken. Kontjes kan je prima verticaal fotograferen en geven je een hele andere kijk op je onderwerp.

De dieren herken je denk ik wel. Zo niet, de tekst staat bij de foto’s als je de slideshow bekijkt.

NB. mocht je opgewonden raken van dierenkontjes, dit is niet de juiste pagina voor je! Welke dat wel is weet ik niet.


Disclaimer
De foto’s op deze pagina zijn door mij, Fred Marchée, persoonlijk gemaakt. Fotograferen is een hobby van mij en ik heb niet de intentie aan deze website geld te verdienen.
Wil je één of meerdere van de foto’s gebruiken neem dan contact met mij op. Ik kan je voorzien van de originele, DNG, bestanden. In principe is een bronvermelding met link het enige wat ik van je vraag.
Belangrijk
Diergaarde Blijdorp staat niet toe dat foto’s van hun dieren, zonder toestemming, op een commerciële manier worden gebruikt. Wil je dat toch doen, neem dan eerst contact op met Diergaarde Blijdorp hierover. Hoe dat moet staat hier.
Nog belangrijker
Diergaarde Blijdorp bestaat bij de gratie van hun bezoekers. Neem een abonnement, ga meer dan eens per jaar, maar ga naar Diergaarde Blijdorp.
Bedankt voor je interesse en ik zie je in Blijdorp.